Free Downloads Bladmuziek viool II

Welkom op de pagina muziek viool II. Op deze pagina kan muziek worden gevonden die niet meer wordt uitgegeven en daarom moeilijk te vinden is. Ook is er muziek te vinden in bewerkte en/of getransponeerde vorm. Mocht blijken dat op een muziekstuk nog copyright dan wel auteursrechten van toepassing zijn, laat u het ons dan weten; wij verwijderen het stuk dan onmiddellijk van de site. De informatie betreffende de biografieën van de componisten komt van Wikipedia en verschillende andere publicaties waaronder Alberto Bachmann's Encyclopedia on the violin.

Obrecht - duo voor 2 violen

obrecht_duo_voor_2_violen_qui_cum_patre.pdf

Portnoff - Etudes dans le changement des positions

Leo Portnoff, violist en vioolleraar
Leo Portnoff, violist en vioolleraar

Leo Portnoff (Kiev, Oekraïne, 1875 - Florida, USA, 8 november 1940) was violist, viooldocent en componist.Hj studeerde bij Wirth en Joachim in Berljn. Later werd hij directeur van de viool-afdeling van het Stern Conservatorium te Berlijn en vervulde hij daarna dezelfde functie aan het Klindworth-Scharwenka Conservatorium eveneens te Berlijn. Na de Eerste Wereldoorlog werd hij dirigent te Zweden waar hij ook vioolles gaf en de tijd vond voor talrijke vioolcomposities. Hij emigreerde naar de Venigde Staten waar hij eerst woonde en wewrkte als vioolleraar te New York. Daarna gaf hij vioolles aan de School of Music van de University of Miami, Florida.

Hij schreef verschillende stukken voor viool met pianobegeleiding waaronder:

Concertino in e op. 13, Concertino in a op. 14, Gazelle, Minuet in old style, Russian Fantasia's 1 t/m 4, Waving Fields en Slavonic cradle song.

Ook schreef hij veel etude-boeken voor viool waaronder:

Etudes mélodiques dans tout les positions op. 61

Etudes mélodiques dans le changement des positions pour violon op. 68

portnof_etudes_change_of_position_studies.pdf

Portnoff - Lijst van composities

portnoff_complete_werken.pdf

Psaew - 2 dansen

a._psaew_2_dansen.pdf

Purcell - Prelude voor viool solo

purcell_prelude_for_vn_or_recorder.pdf